Mačka Belalilly

Selena Del Giusto
(Koper)

Iskala sem terapevtsko žival. Hčerka ima avtizem, težave ima s komunikacijo. Z živalmi je drugače, potegnejo jo ven iz njenega sveta. Verjetno bi bil pes primernejši, vendar sva se skupaj odločili za mačko.
Po tehtnem razmisleku in dolgotrajnem izbiranju sva posvojili dve odrasli zapuščeni mački.

Žal se ni obneslo, bila je katastrofa. Mački sta bili ljubosumni druga na drugo in sta tekmovali za mojo naklonjenost, medtem, ko se za hčerko nista zmenili oz. sta se je izogibali kolikor je bilo možno. Starejša mačka je hčerko na koncu napadla. To je hčerko zelo prizadelo. Mački sem vrnila.

S hčerko sva nemudoma odšli po novo mačko, mladiča...videla sem njeno fotografijo v oglasu in takoj sva odhiteli po njo. Od prvega trenutka je kazala naklonjenost do naju, sicer je do tujcev zadržana.

Mačica je prihajala iz okolja, kjer je bila večino časa le v družbi njene mačje mame, očeta in ostalih mačjih mladičev. Njena prejšnja lastnica je mačke hodila le hranit, kaj več ni utegnila, saj je doživljala izredno težko življenjsko preizkušnjo.

Zdaj je Belalilly v našem domu nepogrešljivi član družine, pri vse aktivnostih je zraven, zelo je radovedna, pametna, vse opazuje.

Belalilly ima neverjeten značaj, velikokrat spominja na psa. Ko prideva domov naju zmeraj priteče pozdravit, rada je v naši bližini, teče za žogicami, igra se z vodo, obožuje domač akvarij. Zmeraj je zraven v kopalnici, rada ima stalno nove igre in izzive, saj se hitro začne dolgočasit.
Nekaj časa je hodila kot kužek za menoj na sprehod po stopnišču bloka.

Nikakor ni ratalo, da bi jo navadila na sprehode na oprsnici. Nekajkrat sem poskusila najprej z oprsnico samo doma, vendar je ni marala. Kljub temu sem od raznih mačjih lastnikov slišala, da mačke oprsnico velikokrat vzljubijo, ko gredo prvič ven z njo, saj vidijo čemu služi. Pa sem poskusila kar ven z njo, vendar se je mačka tega tako prestrašila, da od takrat noče več niti na sprehod po stopnišču bloka. Pride do predpražnika, dlje pa nikakor noče.

Mogoče je celo bolje tako, saj je prej kar rinila na stopnišče vsakokrat, ko sem odklenila vrata in večkrat je bil pravi izziv izstopit iz stanovanja.
Vesela sem, da se je mačka lepo ujela z mojo hčerko. Zelo je potrpežljiva in mirna, vendar hkrati tudi razigrana, boljše mačke si ne bi mogle omislit.

Kliknite tukaj za komentirati

Pridružite se in napišite svojo stran! Kako? Preprosto kliknite tukaj, da se vrnete na Vaša zgodba.